Mrekullit matematikore ne Kur'an

Shko poshtë

Mrekullit matematikore ne Kur'an

Mesazh nga floroS prej Wed Apr 15, 2009 8:16 pm

Kura'ni eshte perplot mrekulli por keto jan nder mrekullit e shumta qe jan zbuluar shkencerisht

Një
shembull konkret i këtyre mrekullive është numri i përbashkët që del
nga përsëritja e disa fjalëve të caktuara. Këto fjalë , të cilat kanë
lidhje me njëra-tjetrën , përsëriten me të njejtin numër në mënyrë te
habitshme.

Më poshtë janë përmendur këto fjalë si dhe numrat e përsëritur në Kur'an :

Shprehja " shtatë qiej " përsëritet shtatë herë në Kur'an.

Gjithashtu shprehja " krijimi i qiejve " përsëritet shtatë herë në Kur'an.
Shtat qijej 7 here
Krijimi I qjejve 7here

Fjala “ ditë “ , në numrin njëjës , përsëritet 365 herë , po kjo fjalë në numrin shumës , përsëritet 30 herë.
Ndërsa fjala “ hënë “ , përsëritet 12 herë në Kur’an.
Nuk duhet të harrojmë se lëvizja e hënës është baza e kalendarit hënor , i cili , ashtu si dhe kalendari diellor , ka 12 muaj.
Dite 365here
Ditete 30here
Hena 12here
Fjala “ tradhëti “ dhe fjala “ i keq “ përsëriten nga 16 herë në Kur’an
Tradheti 16here
I keq 16here
Fjalët “ bimë “ dhe “ pemë “ përsëriten nga 26 herë në Kur’an
Bime 26here
Peme 26here

Fjala
“ denim “ përsërsëritet 117 herë në Kur’an , ndërsa fjala “ falje “ , e
cila është një nga bazat themelore të Kur’anit , përsëritet dy here më
tepër , pra 234 herë.
Denim 117here
Falje 117*2=234here
Fjala “ thuaj “ është përmendur nga 332 herë. Po aq herë është përmendur edhe fjala “ thane “.
Thuaj 332here
Thane 332here

Fjala “ dunja “ ( jeta e kësaj bote ) dhe “ Ahiret “ ( jeta e botes tjetër ) janë përmendur nga 115 herë secila.
Dunja 115here
Ahiret 115here
Fjalët “ shejtan “ dhe “ engjëll “ përsëriten nga 88 herë në Kur’an

Shejtan 88here
Engjell 88here
Fjala “ besim “ dhe fjala “ mosbesim “ përsëriten nga 25 herë në Kur’an
Besim 25here
Mosbesim 25here
Fjala “ zekat “përsëritet 32 herë. Edhe fjala “ begati “ përsëritet 32 herë në Kur’an.
Zekati
është një “ takes “ vjetore , e cila është e barabartë me 2 , 5 % e
pasurisë , dhe jepet nga të pasurit për të varfërit.Në shumë ajete
kuranore dhe fjalë të Profetit Muhamedit a.s. përmendet se Zekati është
pastrim dhe begati për pasurinë e njeriut.
Zekate 32here
Begati 32here
Fjala “ të mirët “ përsëritet 6 herë , ndërsa fjala “ të këqinjë “ përsëritet dy here më pak , pra 3 herë.
Te miret 6here
Te kqinje 3here
Fjala “ verë – ngrohtë “ dhe “ dimmer – ftohtë “ përsëriten nga 5 herë në Kur’an.
Vere—ngrohte 5here
Dimer—ftohte 5here
Gjithashtu edhe fjalët “ verë “ ( pije alkoolike ) dhe “ dehje “ përsëriten nga 6 herë në Kur’an.
Vere 6here
Dehje 6here
Fjala " pasuri " përsëritet 26 herë , ndërsa fjala " varfëri " përsëritet dy herë më pak , pra 13 herë.
Pasuri 26here
Varferi 13here
Ne shumë ajete kuranore janë përmendur edhe fazat e krijimit të njeriut.
Për këtë le të marrim shembull ajetin kuranor të mëposhtëm :


Për All-llahun, Ne krijuam njeriun prej një ajke (lëngu), e një balte.
Pastaj atë (ajke - baltë) e bëmë (e shndërruam) pikë uji (farë) në një vend të sigurt.

pas, atë pikë uji e bëmë copë gjaku, e atë gjak të ngurtë e bëmë copë
mishi, e atë copë mishi e shndërruam në eshtra, edhe eshtrave ua veshëm
mishin, pastaj atë e bëmë krijesë tjetër (me shpirtë). I lartë është
All-llahu, më i miri Krijues!
( Kur’an El – Muminun 12-14 )

Pra
fazat e krijimit janë tokë , pikë ( farë ) , diçka e varur , copë mishi
, eshtra dhe mish . Po të bëjmë një përmbledhje të shumës së
përgjithshme të përmendjes së këtyre fazave përfitojmë numrin 65. Po
kaq herë është përmendur edhe fjala “ njeri “
Njeri 65 here
Toka 17
Pike 12
Diçka e varur 6
Cope mishi 3
Eshtra 15
Mish 12
Shuma 65
avatar
floroS
WebMaster
WebMaster

Numri i postimeve : 1981
Age : 25
Location : Milkyway
Registration date : 12/03/2009

http://htttp://youtube.com/floros93

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi