merimanga gjigante "La mashin"
:: News.... :: Kuriozitete
Faqja 1 e 1
26042009
merimanga gjigante "La mashin"
Qyteti japonez i Jokohamës këtë fundjavë e shënoi 150 vjetorin e hapjes së tij drejt Perëndimit me një parakalim spektakolar dhe për disa vizitorë pak frikësues të cilin e shkaktoi një merimangë mekanike. Projekti i quajtur “La mashin”, është vepër e artistëve, disenjatorëve dhe mekanikëve francezë. Merimanga është e lartë 12 metra dhe peshon 37 tonë, kurse është punuar nga metali dhe druri.
“Makina dukej aq e fuqishme sa që vajza ime u frikësua dhe filloi të qajë”, tha nëna Eriko.
“Po argëtohem shumë mirë, jam i befasuar nga madhësia e merimangës”, u shpreh vizitori Kijoko.
Merimangën e vejnë në lëvizje 14 shoferë. Tetë prej tyre e kontrollojnë secilën nga këmbët e mëdha, derisa katër shoferët e tjerë janë ngarkuar me detyrë për lëvizjen e pjesëve të tjera. Kompania që ka ndërtuar merimangën gjigante, është e njohur për ndërtimin e projekteve gjigante.
“Makina dukej aq e fuqishme sa që vajza ime u frikësua dhe filloi të qajë”, tha nëna Eriko.
“Po argëtohem shumë mirë, jam i befasuar nga madhësia e merimangës”, u shpreh vizitori Kijoko.
Merimangën e vejnë në lëvizje 14 shoferë. Tetë prej tyre e kontrollojnë secilën nga këmbët e mëdha, derisa katër shoferët e tjerë janë ngarkuar me detyrë për lëvizjen e pjesëve të tjera. Kompania që ka ndërtuar merimangën gjigante, është e njohur për ndërtimin e projekteve gjigante.
fisnik- Fillestar/e
- Numri i postimeve : 35
Registration date : 12/04/2009
Similar topics
» Merimanga gjigante në Jokohama
» "Firefox" ne Evrope ka me shume perdorues se "Explorer"
» Bisedime te reja mes "Microsoft" dhe “Yahoo"
» Fjalimët që ndryshuan Botën
» Vesa përgatiti klipin e këngës "Edhe një fundvit"
» "Firefox" ne Evrope ka me shume perdorues se "Explorer"
» Bisedime te reja mes "Microsoft" dhe “Yahoo"
» Fjalimët që ndryshuan Botën